Contact 06 40 755 888

Een bellypaint, wat is dat?

De zwangere dames van nu worden op allerlei manieren verwend. En dat begint al vroeg! Op het moment dat bekend is dat er een kindje op komst is komt er een heel plan op tafel. Dat varieert van een nieuwe woning of auto tot een heel draaiboek om de nieuwe aardbewoner welkom te heten.

Een van de leuke aktiviteiten die (natuurlijk) uit Amerika is komen overwaaien is een babyshower. Nee, geen babydouche....

De dag wordt zorgvuldig gepland door vriendinnen, nichten, tantes en de toekomstige oma natuurlijk. Ik heb heel wat leuke babyshowers mogen meemaken. Altijd gezellig, met taart en kadootjes voor de aanstaande mama. En wat wordt ze verwend! 

Een van die leuke aktiviteiten is een bellypaint, een buikbeschildering. Met waterpaint wordt een leuke tekening gemaakt op de buik. Zooo leuk en speciaal om dit te mogen doen. Dat vind ik elke keer weer. Wat er op de buik komt, gaat vaak in overleg; maar ik vind het ook heel leuk om zelf iets te ontwerpen. Internet is daarbij een welkome inspiratiebron. Natuurlijk maak ik de bellpaint persoonlijk als er een bekend ontwerp naar voren komt. En vanzelfsprekend zijn de materialen die ik gebruik veilig en van professionele kwaliteit.

Het is spannend om te zien hoe mama reageert, maar ook de baby laat soms flink van zich "horen". Dan moet ik moeite doen om de lijnen recht te houden.....

Als iedereen foto's heeft gemaakt, kan mama genieten van de rest van de leuke dag. En die paint? Die gaat er ook weer af hoor, gewoon met water en zeep. Een kombinatie van natuurlijke olie (olijfolie - arganolie) en vloeibare zeep werkt ook heel goed. En wil je de bellypaint de dag erna nog aan je vriendin die niet kon komen, laten zien? Dan kan dat best, mits je een oud shirtje draagt in bed en niet teveel transpireert. Nee papa, nu even niet rollebollen dus! ;-)