Contact 06 40 755 888

Minerale poeders

Minerale make-up wordt steeds populairder. Waarom is dat eigenlijk?

Ik hoor steeds meer reakties van dames en meisjes dat hun huid reageert op de reguliere cosmetica. De huid wordt rood, gaat jeuken en er ontstaan zelfs puistjes. Natuurlijk is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te verzorgen met dag- en nachtcremes. Als er dan nog steeds reakties zijn op make-up, denk er dan eens aan om te switchen naar minerale make-up.

Wat is minerale make-up?

Dit is een fijn poeder gemaakt uit geperste mineralen. De struktuur is heel subtiel en voelt zijdeachtig op de huid. Een bekend mineraal is bv. Amethyst, dit is dus geen gewoon gesteente. Mineralen zijn hooggepigmenteerd, je hebt er maar weinig van nodig. Bovendien is het fijne poeder waterproof. Een voorbeeld van een ongezonde mineraal is lood. Natuurlijk wordt dit niet gebruikt in cosmetica.

Wat zit er in minerale make-up?

Het bevat titaniumdioxide en zinkoxide, deze stoffen zijn een natuurlijke zonnefilter (UVA+UVB). Een aantal mineralen zijn gezond voor de huid en worden dan ook veel gebruikt bij acne, rosacea en couperose. Zelfs na een intense peeling door een schoonheidsspecialiste mag minerale make-up aangebracht worden.

De mineralen gebruikt voor ByKitty zijn uitgesloten van :

- Minerale olie, siliconen of wax bestanddelen

- Oxybenzone, paba, salicylates, parabenen, formaldehyde, hydantoine, metalen

- Talk en synthetische kleur- en geurstoffen.


Is het aanbrengen van minerale make-up moeilijk?

Nee, dat is helemaal niet moeilijk, wel anders. Je drukt de pigmenten in je penseel en brengt deze deppend op het ooglid aan, totdat de gewenste intensiteit bereikt is. Gebruik je meerdere kleuren, meng deze dan 1 voor 1 in elkaar. Bovendien is dit de enige make-up waarbij je het dopje gebruikt!